torstai 23. helmikuuta 2012

Cocktailien lumossa: A21 Cocktail lounge


Helsinkiläinen A21 Cocktail Lounge on monella tapaa varsin poikkeuksellinen ravintola. Ravintola on keskittynyt "Fine Drinking":in, vai pitäisikö sanoa cocktailkulinarismiin. Cocktail Lounge tarjoaa todellisia makuelämyksiä, niin klassisia makuja kuin uusia innovatiivisia makuyhdistelmiä perustuen suomalaisiin raaka-aineisiin. Cocktailien lisäksi ravintolasta löytyy varsin hyvin myös samppanjaa.

A21 on saanut paljon kehuja ja kunniamainintoja. Vuonna 2009 A21 äänestettiin maailman parhaaksi baariksi WorldsBestBars-sivuston internetäänestyksessä. Perusteluina oli muun muassa, että A21 on paikka, jota cocktaileista kiinnostunut ei kerta kaikkiaan voi jättää väliin. Baarin sisustus on elegantti ja viehättävä, ja palvelu mitä ystävällisin.Tätä korostaa vielä ravintolan olohuonemaisuus ja kotijuhlan tuntu: ulko-ovi on lukossa, vaikka ravintola on auki. Sisään pääsee soittamalla ovikelloa.

Tämänkertainen käyntimme ajoittui perjantai-alkuiltaan. Ravintola oli auennut aika vastikään, ja vielä oli aika hiljaista. Ovikellon soitolla pääsimme sisään, ja meitä tultiin vastaan kertomaan ravintolasta ja sen ideasta. Takit naulaan ja pöytään.Hyvä palvelu ja asiakkaista huolehtiminen näkyy myös pöydässä: henkilökunnalla on aikaa istahtaa alas ja keskustella kanssamme kertoen, mitä on tarjolla. Myös omia mieltymyksiämme ja toiveitamme halutaan kuulla. Täällä oikeasti tuntuu siltä, että asiakas halutaan saada viihtymään.


Listalta löytyy monenmoisia suosituksia, niin coctailmenuja kuin myös yksittäisiä drinkkejä. Päätämme kokeilla Suomi-menua. Menuun sisältyi kolme erilaista juomaa, joissa kuvan ensimmäisessä juomassa oli basilikaa ja raparperia, toisessa lakkaa ja pippuria, ja takimmaisessa vadelmaa ja mansikkaa kirkkaiden mausteena. Juomat olivat toisistaan poikkeavia ja mukavia maisteltavia. Vadelmainen juoma oli varsin makea, ja pitkänä cocktailina sitä tuntui riittävän. Näin makeaa ei tehnyt mieli kovin nopeasti siemaista. Lakka ja pippuri oli mielenkiintoinen, varsin pirtsakka makuyhdistelmä. Maku ei kuitenkaan ollut liian makea. Suosiksiksi näistä juomista nousi kuitenkin raparperin ja basilikan yhdistelmä. Raikas ja pirteä, mukavasti kutkuttava maku.


Mielestäni A21Cocktail Lounge on parhaimmillaan juuri näin: alkuillan pieni nautiskelu, tässä vaiheessa vielä osaa nauttia näistä hienoista makuvivahteista, mitä juomista löytyyy.

Cocktailosaamisensa pohjalta A21 Cocktail Loungen omistajat ovat myös ideoineet ruokaravintolan, A21 Dining. Sen ideana on eri ruoka-annoksille suunnitellut minicocktailit, joilla herätellään aistit vastaanottamaan tuleva makuelämys.  Vuonna 2010 perustettu ruokaravintola oli alunperin nimeltään K17 Cocktail Kitchen, nimettynä samalla idealla kun A21:kin osoitteesen perustuen. A21 sijaitsee Annankatu 17:ssä, K17 (siis nykyinen A21 Dining) Kalevankatu 17:ssa. A21 Dining onkin sitten aikanaan ihan oman bloggauksensa arvoinen.

1 kommentti:

  1. Testasin paikan ensimmäistä kertaa perjantaina. En valkannut juomaa listalta, vaan baarimikko loihti cocktailin listan ulkopuolelta. Oli niin hyvää, että piti ottaa toinenkin :D

    VastaaPoista